Úvod TDC na Slovakiaringu

Marec 22nd, 2011

Po úvodnom podujatí v automobilovom slalome seriálu AutoSlalom, sme sa zúčastnili aj otváracieho závodu seriálu Tatry Donau Cup. Prvý závod pretekov do vrchu sa šiel netradične na okruhu Slovakiaring neďaleko Dunajskej Stredy. A čo bolo ešte netradičné na pretekoch do vrchu na okruhu bolo to, že inokedy víkendové preteky sa tento krát zmestili do jedného dňa a to do nedele 20.3.2011, v rámci ktorej sa šiel dvoj pretek.


Zdanlivo teplé jarné počasie silne narúšal nepríjemný a chladný vietor, ktorý neustal počas celého dňa a tak sme boli vydaní na pospas nemilosrdného vetra.


Registrovaných jazdcov bolo približne 60 na jednotlivé preteky. S autom Suzuki Ignis Sport sme sa zúčastnili do obedného aj poobedného preteku. Po rannom príchode do padocku okruhu sme prešli celou procedúrou administratívneho a technického preberania. Vybrali sme si štartovné číslo, ktoré je pre tohto ročnú sezónu TDC 045. Také isté ako aj v rámci AutoSlalomu a MSR v slalome, takže ak uvidíte na týchto podujatiach strieborné auto s číslo 045, tak to sme my :) Jazdilo sa systémom 2x tréning a 2x ostrá jazda v každom preteku. Zoraďovanie na štart šlo ako po masle a ani sme sa nenazdali už bola obedná prestávka medzi jednotlivými pretekmi a o chvíľu sme už šli do toho znova. Ku koncu dňa sme vybojovali v kategórií špeciálov E1-1600 dve 4. miesta a spokojní aj keď značne ošľahaní vetrom sme sa mohli vybrať domov.





Comments are closed.

Hlavný partner


Partneri