Všetky naše plány a predstavy zúčastniť sa rally podujatia sa stali skutočnosťou a tak Vám môžeme napísať o tom aké to je štartovať po prvý krát v živote na pretekoch rally navyše v Maďarsku kde nám nikto nerozumel, ani my im :-) Jazyková bariéra sa nám starala počas celého nášho pobytu o pekný zmätok, ale čo by sme pre motoršport neurobili…


Na cestu do Maďarska sme sa vydali deň pred samotnou rally, aby sme nasledujúce ráno boli svieži a pripravení na 1. deň nášho veľkého očakávania. Administratívne procedúry sa začali ešte pred vstupom na Hungaroring, kde sme sa museli nahlásiť a prevziať si vstupy pre jednotlivé autá. Po vstupe do areálu sme sa vybrali hľadať box, kde sme zložili Ignisa a všetko vybavenie. Nasledovala tá vtipnejšia časť ako administratívne preberanie, kde sme predložili potrebné papiere pre povolenie štartu. Technické preberanie v ničom nezaostávalo, maďarsko-slovensko-anglicko-posunkovo sme sa dovtípili čo od nás asi požadujú. Po zdarných papierovačkách nutných pre štart sme sa mohli vydať na obhliadku trate. Tento krát nie pešiu obhliadku ako sme zvyknutý so seriálu AutoSlalom ale na treningovom aute, ktoré bolo v tomto prípade Mitsubishi Outlander. Na každu rýchlostnú skúšku sme mali povolené 3 prejazdy. Trať sme si rozpísali, pozreli sme si videa, ktoré sme v treningu natočili až sa pomaly blížil čas štartu našej prvej rýchlostnej skúšky v živote k tomu ešte aj po tme. Ešte predtým slávnostná prehliadka áut na rampe a odtiaľ priamo na prvú RSku. Zvládli sme ju pomerne dobre, na prvý krát bol vôbec úspech, že sme ju dojazdili celú a neskončili sme posledný. Po prvom dni sme boli na 123. mieste zo 170 štartujúcich posádok.


Druhý deň sa jazdilo už od rána. Mali sme pred sebou cca 65 km. Počasie nám celkom prialo, vzhľadom na dátum by človek čakal, že bude všade veľa snehu ale nikde nebola ani stopa. Trať bola z rána len trochu vlhká, čo sa vyjazdilo veľmi rýchlo. Deň sme si užívali RSku za RSkou, až sa pred štartom predposlednej rýchlostnej skúšky spustil hustejší dážď so snehom, asi aby nám nebolo ľúto, že nesneží. Dosť sme sa obávali ako sa bude auto správať v takomto mrznúcom a mokrom počasí, ale boli sme prekvapení ako dobre nám to šlo. V poslednej okruhovej RSke sme sa naplno rozlúčili s našou prvou rally, kedže asfalt na okruhu bol mokrý a veľmi šmykľavý. Po dojazde do cieľa nám ostávalo, už len pobaliť sa, naložiť Ignisa na príves a pozrieť si konečné výsledky všetkých rýchlostných skúšok. Konečné 69. miesto v absolútnom poradí zo 170. posádok je pre nás úplné skvelý výsledok aj keď do cieľa všetkých rýchlostných skúšok prišlo len 98. posádok. V kategórií do 1600 ccm sme sa umiestnili na 12. mieste z pôvodne 36 posádok.


Hlavné je to, že sme sa chceli zúčastniť rally, zažiť ten adrenalín, naučiť sa opäť niečo nové, odjazdiť všetky RS a pritom neskončiť posledný. Myslím, že sme všetko splnili, užili si to na plno a už len plánovať nový motoršportový rok 2012, v ktorom dúfame, že sa nám bude dariť minimálne tak ako v predchádzajúcom roku a budete nás môcť vidieť nielen na slalomoch ale prípadne aj na ďalšej rally.



ROZSIAHLEJŠIU FOTOGALÉRIU NÁJDETE TU


ONBOARD VIDEA


VÝSLEDKY

Comments are closed.

Hlavný partner


Partneri