Rally Prešov 2013

Máj 9th, 2013

Minulý týždeň sme odštartovali rally sezónu na prvom podujatí Slovenského Rally Pohára a to na Rally Prešov v termíne 2. – 4. mája 2013. Tento krát to bolo už 20. pokračovanie tejto známej rally.


Počasie bolo rôzne, predpovede tiež. Stačilo si len vybrať tú správnu. Počas obhliadok bolo teplo a svietilo slnko, no už večer pred prvým závodným dňom aj ráno v deň prvých rýchlostných skúšok pršalo. Našťastie sme štartovali až poobede a tak trate dostatočne vyschli.


V piatok na nás čakali tri rýchlostné skúšky RS Rankovce, RS Kokošovce a RS Zamutov. Spolu 100 km z toho 39 km rýchlostných skúšok. V prvý deň sme nemali väčšie problémy, až na jeden prebrzdený prírodný retardér kde sme museli cúvať. Celý deň sa mračilo až ku koncu poslednej RS Zamutov nás zastihol poriadny dážď, no zahriatym pneumatikám to príliš nevadilo a 1. etapu sme dokončili úspešne na 6. mieste.


V sobotu na druhý deň sme mali v pláne ďalšie tri rýchlostné skúšky RS Žipov, RS Margecany a mestský okruh RS Ľubotice. Celkovo takmer 110km toho 35,8 km rýchlostných skúšok. Počasie bolo stále premenlivé. Asfalt na RSkách bol suchý, ale v lese bolo mokro. Napriek tomu sme chceli dosiahnuť lepšie umiestnenie ako v piatok. Bohužiaľ hneď v prvej sobotnej rýchlostnej skúške sme dostali šmyk na lesnej ceste a po hodinách sme skončili zapadnutý v blate mimo cesty, odkiaľ sme sa nedokázali vyhrabať ani za pomoci divákov. Auto ostalo ležať na bruchu a kolesá sa točili na prázdno. Neostávalo nič iné ako odstúpiť z pretekov a počkať kým nás prídu vytiahnuť. Autu sa viac menej nič nestalo. Nič vážne len zopár kozmetických chybičiek.


Po našej prvej skúsenosti s výletom mimo trať a po príchode do servisu sme sa zbalili a vyrazili smer domov. Aj keď sa nám prvá rally v sezóne 2013 moc nevydarila, nazbierali sme nové skúsenosti a už sa nevieme dočkať druhého kola Slovenského Rally Pohára v Topoľčanoch na Rally Tribeč 31.5 – 2.6.2013.



Comments are closed.

Hlavný partner


Partneri