Rally Tríbeč 2013

Jún 12th, 2013

Po prešovskej nedokončenej rally na nás čakali takmer domáce Topoľčany a druhé kolo Slovenského Rally Poháru v termíne od 31.5. do 2.6.2013 pod názvom XIV. Rally Tríbeč. Celá súťaž sa skladala z dvoch etáp s celkovou dĺžkou 364 km z toho 73 ostrých km na ôsmich rýchlostných skúškach. Jazdilo sa na Jankovom Vŕšku, v okolí Skýcova a divácky atraktívny mestský okruh v centre Topoľčian. Počasie sa s nami opäť zahrávalo podobne ako v Prešove. Pršalo počas obhliadok tratí a predpovede na sobotu a na nedeľu tiež neboli príliš pozitívne.

V sobotu sme štartovali už pred deviatou ráno a celkovo nás čakalo 5 rýchlostných skúšok. Prvou traťou v programe bola RS Skýcov. Bola to obnovená staro-nová rýchlostná skúška, ktorá sa jazdievala voľakedy. Nasledovala RS Vestenice, čo bol vlastne Jankov Vŕšok dolu kopcom, opačne ako sa jazdievajú preteky do vrchu. Prvé dve rýchlostné skúšky, nám nevyšli podľa očakávania a tak sme chceli na mestskom okruhu zmenšiť stratu. Technika bola ale proti našej snahe. Prevodovka prestala radiť druhý prevodový stupeň a potom aj štvrtý a tak sme nabrali ešte väčšiu stratu. V servise sme to ako tak spravili ale nebolo to ideálne, nemohli sme príliš rýchlo radiť inak rýchlosť nesadla. Nasledovali opäť rýchlostné skúšky, RS Skýcov a RS Vestenice. Počasie nám síce prialo no technika už menej a tak sme na konci prvého dňa skončili na 4. mieste v kategórií P2-1600.

V nedeľu na nás čakali ďalšie tri rýchlostné skúšky a to dvakrát RS Uhrovec a jedenkrát RS Tríbeč. Aj v nedeľu sme štartovali už pred deviatou ráno. Aj napriek nie úplne 100% prevodovke sme sa snažili zajazdiť čo najlepšie časy, aby sme sa aspoň trochu priblížili k posádke pred nami. Ako prvá sa šla RS Uhrovec, čo bola RS Vestenice v opačnom smere t.j. v smere do kopca Jankovho Vŕšku. Táto RS sa nám páčila aj sme si ju patrične užili, škoda len, že sme si zabudli kameru v servise :-) Nasledovala RS Tríbeč, čo bol horský prechod Skýcov. Asfalt bol na veľa miestach rozbitý a hrozilo, že prerazíme pneumatiku no našťastie sa tak nestalo. Po Tríbeči sme sa vrátili späť na Uhrovec a ešte raz si prešli Jankovým Vŕškom. Na celkovom čase sa už nič nezmenilo, keďže obidva dni sa spočítavali do kopy a my sme v sobotu nabrali veľké zdržanie spôsobené technickými problémami, ktoré sa nás držali až do konca súťaže.

Comments are closed.

Hlavný partner


Partneri